Er din virksomhed klar til Black Friday?

Er din virksomhed klar til Black Friday?
Lone Kirk Jørgensen Lone Kirk Jørgensen | Udgivet: 16. oktober 2024

Black Friday nærmer sig med lynets hast, og for mange små og mellemstore virksomheder kan det være svært at beslutte, om de skal være med til festen.

Måske sidder du også og spekulerer på, om det overhovedet giver mening for din forretning at hoppe med på Black Friday-bølgen. Stramme budgetter, knappe ressourcer – og hvordan kan du egentlig konkurrere med de store spillere med de kæmpe kampagner og uendelige markedsføringsmuskler?

Svaret er enkelt: Ja, det kan betale sig – hvis du har den rigtige strategi! Vi har hjulpet mange små og mellemstore virksomheder med at få mest muligt ud af deres e-mailmarkedsføring og SoMe-annoncering – uden at sprænge budgettet.

Derfor skal din virksomhed tage del i Black Friday

Black Friday er ikke længere kun for de store brands. Små og mellemstore virksomheder kan også få deres del af kagen, hvis de spiller deres kort rigtigt. Forbrugerne er på udkig efter de gode tilbud, og hvis du tænker smart, kan du skille dig ud fra mængden og tiltrække kunder, der aktivt søger deals.

Selvom du ikke har et kæmpe markedsføringsbudget, kan du opnå imponerende resultater med en gennemtænkt strategi for e-mailmarkedsføring og betalte annoncer på sociale medier. Det handler om at bruge dine ressourcer der, hvor de gør størst forskel – og vi kan hjælpe dig med at få det maksimale ud af dem.

Sådan får du succes med e-mailmarkedsføring på Black Friday

E-mailmarkedsføring er en af de mest omkostningseffektive måder at nå ud til dine kunder – især til Black Friday. Uanset om din e-mailliste er stor eller lille, kan du få fuld udnyttelse af den ved at segmentere dine kunder og skræddersy dine tilbud til deres præferencer.

  • Start tidligt med at opbygge din e-mailliste

Hvis du ikke allerede har en stærk e-mailliste, er det nu, du skal i gang! Tilføj pop-ups på din hjemmeside eller kør SoMe-annoncer, hvor du tilbyder fordele til dem, der tilmelder sig dit nyhedsbrev. Lov dem tidlig adgang til dine Black Friday-tilbud for at give dem incitament.

 

  • Segmentér for at skabe relevans

Dine kunder er ikke ens, og derfor skal dine tilbud heller ikke være det. Ved at opdele din e-mailliste i mindre grupper kan du sende skræddersyede tilbud, der passer til forskellige kundetyper. Hvis du har data på kundernes tidligere køb, kan du segmentere dem som enten ”elektronikelskere” eller ”modebevidste” og tilpasse dine tilbud til segmenterne. Det gør dine e-mails mere personlige og øger chancen for, at dine kunder føler sig set og hørt.

 

  • Skab urgency med tidsbegrænsede tilbud

Gør det let for dine kunder at træffe hurtige beslutninger. Brug sætninger som: “Kun 24 timer tilbage!”, ”Få 50% rabat på udvalgte varer” og ”Tilbuddet slutter kl. 23.59.” Ved at inkludere tidsbegrænsede tilbud og nedtællinger i dine e-mails, kan du skabe en følelse af “jeg må slå til nu!”, som kan være afgørende på Black Friday.

 

  • Automatisér dine e-mailflows

Med automatiserede e-mailflows kan du sikre, at dine kunder får de rigtige beskeder på de rigtige tidspunkter – uden at du behøver holde øje hele tiden. Du kan opsætte flows, der følger op på kunder, der har efterladt varer i kurven, eller sende en “sidste chance”-besked, når tilbud nærmer sig udløb.

Har I allerede opsat e-mailflows, bør disse pauses til Black Friday. At lave nye e-mailflows tilpasset Black Friday er ikke blot en fordel, men nærmest en nødvendighed, fordi købsprocessen i denne periode adskiller sig væsentligt fra normale perioder og tonen er mere direkte og salgsorienteret. Tilpassede flows hjælper med at fange kundernes opmærksomhed, øge konverteringer og sikre, at dine tilbud kommer frem i et konkurrencepræget marked.

Vil du finde ud af, hvordan din virksomhed kan få succes til Black Friday? Lad os tage en snak – vi er klar til at hjælpe dig med at få det meste ud af dagen, uden at sprænge budgettet.

Lone Kirk Jørgensen

Marketingkonsulent
i Ørskov Gruppen A/S

Lone Kirk Jørgensen

Send mig en mail
Eller ring 53 34 09 89

Laura Riis Frederiksen

Marketingkonsulent
i Ørskov Gruppen A/S

Laura Riis Frederiksen

Send mig en mail
Eller ring 20 72 15 86

SoMe-annoncering: Få succes med mindre budgetter

Sociale medier kan være en stærk kanal til Black Friday, men det kræver strategisk brug af dine annoncekroner for at skille sig ud i den intense konkurrence. Selv med et mindre budget kan du opnå gode resultater, hvis du fokuserer på relevante målgrupper og skræddersyet indhold. Her er nogle effektive taktikker, du kan bruge.

 

  • Brug retargeting til at engagere besøgende

Retargeting er et effektivt værktøj, når du vil nå ud til kunder, der allerede har vist interesse for dine produkter. Lav en annonce med teksten: “Glemte du noget? Få 20% rabat på de produkter, du har kigget på, inden de er væk!” og inkluder billeder af de præcise produkter, kunden har set på. Dette minder dem om deres interesse og kan øge sandsynligheden for et køb.

 

  • Dynamiske produktannoncer for personalisering

Med dynamiske annoncer kan du automatisk vise produkter, kunden tidligere har vist interesse for, hvilket øger relevansen. Et eksempel kunne være: “Dine favoritsko venter! Køb dem nu med 30% Black Friday-rabat.” Denne form for personalisering gør det nemt for kunderne at vende tilbage og fuldføre købet, hvilket kan booste konverteringsraten markant.

 

  • Test og optimer små budgetter for bedre resultater

Selvom Black Friday er præget af store aktører, kan du stadig få succes med et mindre budget, hvis du tester og optimerer løbende. Start med en kampagne rettet mod kvinder mellem 25-35 år, der interesserer sig for mode. Opret to forskellige annoncer med budskaber som "Shop vores eksklusive Black Friday-tilbud nu" og "Spar op til 50% på dine yndlingsbrands". Test hvilken, der performer bedst, før du skruer op for budgettet og optimerer efter de bedste resultater.

Black Friday behøver ikke være en udfordring

Vi ved, at ressourcerne ikke er ubegrænsede, og derfor skaber vi løsninger, der passer præcis til dig – ingen "one size fits all", men strategier, der giver mening for din forretning. Vi lover ikke mirakler, men vi lover at hjælpe dig med at få mest muligt ud af det, du har.

Skal vi hjælpe dig med at få succes til Black Friday?

Lone Kirk Jørgensen

Lone Kirk Jørgensen

Marketingkonsulent
53 34 09 89
lk@oerskov.dk

Laura Riis Frederiksen

Laura Riis Frederiksen

Marketingkonsulent
20 72 15 86
lf@oerskov.dk