Sådan kommer du i gang med din ansøgning til SMV:Digital

Sådan kommer du i gang med din ansøgning til SMV:Digital
Bolette Thinggaard Munk Bolette Thinggaard Munk | Udgivet: 18. juni 2024

Er du klar til d. 30. september, hvor SMV:Digital igen åbner op for ansøgninger?

Der er rift om midlerne i puljen. Du kan give dig selv en forlomme ved at have din ansøgning klar til at blive sendt afsted, så snart puljen med de 100.000 åbner.

Det kan være produktionen skal automatiseres, der skal implementeres nye forretningssystemer eller etableres en ny e-handelsplatform?

Tilskuddet gives som støtte til virksomheder, der ønsker at udnytte digitale teknologier og styrke deres konkurrenceevne på markedet. 

Derfor skal du ansøge om tilskud fra SMV:Digital

Et SMV-tilskud på 100.000 kr. giver din virksomhed mulighed for at investere i individuel rådgivning og implementering af digitale løsninger uden at skulle varetage hele den økonomiske byrde.

Med SMV:Digital får du adgang til kvalificerede rådgivere, der hjælper med at identificere digitale løsninger specifikt til din virksomhed. Yderligere bidrager digitalisering til at forbedre effektiviteten, reducere omkostningerne og skabe nye vækstmuligheder. Det er faktorer, der gør din virksomhed mere konkurrencedygtig på flere parametre.

En investering i digitale teknologier og systemer kan også føre til langsigtede gevinster, herunder bedre dataanalyse, automatisering af rutineopgaver og forbedret kundeservice. Det hjælper din virksomhed med at kunne positionere sig bedre i forhold til fremtidige udfordringer og muligheder.

Hvilke krav er der til at ansøge om tilskud fra SMV:Digital?

For at komme i betragtning til tilskuddet fra SMV:Digital skal din virksomhed kunne opfylde følgende krav:

  • Have et dansk CVR-nummer.
  • Omsætte for minimum 2 mio. kr. i senest afsluttede regnskabsperiode.
  • Være erhvervsdrivende med en klar digital vækststrategi.
  • Under 25 % af virksomhedens samlede indtægter må komme fra offentlige tilskud.
  • Beskæftige minimum 3 årsværk.
  • Have SMV-status, hvilket indebærer maks. 249 årsværk og en omsætning på maks. 50 mio. euro og/eller en balance på maks. 43 mio. euro.
  • Sikre 1:1 medfinansiering i form af egne timer eller kontant betaling.

Hvordan kommer jeg i gang med ansøgning til SMV:Digital?

Del 1: Forberedelse

Udvælg dit projekt: Inden du ansøger, er det væsentligt at have en klar idé om, hvilket digitalt projekt du ønsker at gennemføre. Gør dig overvejelser om, hvilke forretningsområder i din forretning, der vil have størst gavn af digitalisering, og hvad dine specifikke mål og forventninger er.

Behov og potentiale: Det kan være en god idé at samle data og dokumentation, der understøtter behovet for dit projekt. Det kan være nuværende udfordringer, potentielle gevinster og hvordan projektet vil bidrage til virksomhedens vækst.

Del 2: Ansøgningsproces

Udfyld ansøgningen: Du kan allerede fra d. 16. september 2024 udfylde din ansøgning online. Her er det vigtigt, at alle nødvendige informationer bliver udfyldt og hvis relevant, at der bliver vedlagt relevant dokumentation.

Markedsafsøgning: Inden du kan starte dit projekt, skal du efter godkendt ansøgning gennemføre en markedsafsøgning for at finde den rette rådgiver. Et trin, der er vigtigt for at sikre, at du får den bedst mulige rådgivning til dit projekt.

Del 3: Undgå faldgruber

Ressourcer: Det vil kræve betydelige ressourcer at gennemføre et digitalt projekt. Derfor er det vigtigt at sørge for, at der er afsat tilstrækkeligt tid og personale til at kunne gennemføre projektet og inden for den fastsatte tidsramme. 

Registrering: Du og dine medarbejdere skal registrere timer undervejs i projektet, hvilket er afgørende for at opfylde kravene til medfinansiering og for at kunne modtage refusion af tilskuddet.

Del 4: Afslut projektet

Afrapportering: Når projektet er afsluttet, skal du indsende en afrapportering for at modtage refusion af tilskuddet. Forventet behandlingstid er op til fem måneder, så planlæg derefter.

Vil du vide mere kan du kontakte Bolette Munk eller læse mere om de aktuelle tilskudspuljer her.

Hiv fat i mig, hvis jeg skal hjælpe dig med at blive klogere på dine muligheder med SMV:Digital.

Bolette Thinggaard Munk

Konsulent
i Ørskov Gruppen A/S

Bolette Thinggaard Munk

Send mig en mail
Eller ring 28 11 62 76