Hvad er nyt i Umbraco 7.6?

Hvad er nyt i Umbraco 7.6?
Michael Nielsen Michael Nielsen | Udgivet: 10. maj 2017

For nyligt har Umbraco lanceret version 7.6, hvor backoffice har fået et nyt look og foruden fejlrettelser og optimering ift. performance, har der været fokus på en forbedret brugeroplevelse for brugere, der redigerer indhold på hjemmesiden.

Ændrede farver og branding

Umbraco har længe været kendt for den orange farve, men efter deres interne redesign og opdatering af den visuelle identitet på umbraco.com, er Umbraco 7.6 og Umbraco Cloud blevet mere konsistent med Umbraco’s branding. De sekundære knapper har fået en mere markant farve i form af den lilla farve, som komplementær farve til den grønne farve på de primære knapper.

Ændrede farver og branding

Loginsiden har fået nyt udseende

Loginsiden til Umbraco er blevet redesignet til at harmonere bedre med det nye farvevalg og matche login på Umbraco Cloud. Derudover er der nu mulighed for at brande loginsiden med et baggrundsbillede - dog med et transparent lilla farvelag ovenpå, så det stadig passer med det nye farvevalg.

Loginsiden har fået nyt udseende

Nye indholdsvælgere og listevisning

Et fokusområde i Umbraco 7.6 har været at forbedre brugeroplevelsen for brugere, der til dagligt redigerer indhold på hjemmesiden.

 

En af de største forbedringer i den nye version er redesign af ”pickers”, eller som også kan kaldes indholdsvælgere, både ift. udvælgelse af indhold, mediefiler og medlemmer. Det er nu muligt at se noder fra et listview i en listevisning, også kaldet et mini-listview, hvor man tidligere skulle søge efter navnet på noden før denne kunne vælges. Dette er bestemt en stor lettelse både for indholdsredaktører og udviklere, da disse “pickers” ofte anvendes i en typisk Umbraco løsning og denne ændring gør hele processen med redigering af indhold mere effektiv og tidsbesparende. Alene pga. denne feature er det værd at opgradere til Umbraco 7.6

Nye indholdsvælgere og listevisning

Forbedret sortering af egenskaber

Under fanen Egenskaber er sorteringen af standard egenskaberne tilpasset, så linket til url’en for en side nu er flyttet over skillelinjen og dermed mere synlig for indholdsredaktører. De resterende egenskaber kan som sædvanlig sorteres efter hvad der er vigtigst i den enkelte Umbraco-løsning.

Forbedret sortering af egenskaber

Fejlrettelser og performanceoptimeringer

Udover det nye farvevalg og forbedringer til indholdsredaktører er der som sædvanligt fejlrettelser inkl. performance- og sikkerhedsoptimeringer, som gør Umbraco endnu mere stabil. Umbraco bliver løbende optimeret og forbedret, bl.a. er der allerede nu planlagt at redesigne og forbedre brugersektionen i Umbraco 7.7.

Umbraco Forms 6.0

I den nye version af Umbraco Forms, der kræver Umbraco 7.6.0 eller nyere, er der foruden fejlrettelser en ny feature ift. at definere temaer, som gør det muligt nemmere at tilpasse og style formularer. Derudover er den nye version af Umbraco Forms også tilpasset det nye farvevalg i Umbraco 7.6.0. Hvis din Umbraco løsning er hosted på Umbraco Cloud, har du allerede i dag adgang til Umbraco Forms, som er inkluderet i prisen.

Umbraco Forms 6.0

Har du behov for at få opgraderet din Umbraco løsning, så kontakt os gerne. Vi anbefaler, at man løbende får opdateret sin Umbraco løsning - både for at få glæde at de seneste nye features, men også pga. performanceoptimeringer og rettelser af potentielle sikkerhedsrisici.

Michael Nielsen

Teknologiansvarlig
i Ørskov Gruppen A/S

Michael Nielsen

Send mig en mail
Eller ring 26 31 33 61