Umbraco Codegarden 2019

Umbraco Codegarden 2019
Cecilie Espensen Cecilie Espensen | Udgivet: 6. juni 2019

Hvert år afholder Umbraco en konference for webudviklere, forretningsudsviklere og alle andre, der er interesseret i Umbraco. Codegarden afholdes i Umbracos hjemby Odense og spænder over tre dage fyldt med inspiration, læring og nørderi på højt plan.

Som Umbraco Gold Partner er vi naturligvis med til Codegarden, som i år har været den største nogensinde med 750 deltagere fra 28 lande.

 

Umbraco Codegarden består af en række oplæg, Gold Partner Summit, Open Space Sessions og naturligvis den berygtede Bingoaften. Derudover går meget af tiden med at møde nye mennesker og dele ideer, erfaringer, tips og tricks.

 

Gold Partner Summit

Dagen inden Codegarden afholdes der Gold Partner Summit, hvor vi får nyheder og informationer om kommende planer direkte fra Umbracos hovedkvarter. Det er også her, vi som Gold Partner har mulighed for at få indflydelse på Umbraco og deres ydelser.

 

Kommende udvikling

Umbraco lancerede den nye version 8 i marts, og det betyder, at al ny funktionalitet udvikles til version 8. Det betyder også, at version 7 langsomt bliver udfaset. Umbraco version 7.15 bliver den sidste planlagte version 7, og den udkommer i dette kvartal.

 

I Ørskov Web benytter vi Umbraco Cloud og er derfor spændte på den nye udvikling, der kommer hertil. I 3. kvartal kommer der to nye tiltag, som vil gøre, at siderne på Cloud kommer til at køre endnu hurtigere.
Der bliver opsat CDN (Content Delivery Network), som betyder, at primært billeder i mediearkivet ikke nødvendigvis ligger på Cloud serveren, men i stedet eksternt, hvilket vil betyde, at billeder kan indlæses både hurtigere og med mindre belastning for serveren. 
Umbraco benytter diverse søgeindekser, og indekseringen af disse kommer også til at ligge i eksterne services. Dette vil ligeledes betyde en mindre belastning på serveren, samt mærkbart kortere nedetid i forbindelse med en genstart.

 

Sidst men ikke mindst fik vi præsenteret de kommende planer for at Umbraco skifter til .Net Core, hvilket er Microsofts afløser til den eksisterende udviklings platform, som Umbraco er baseret på i dag. Umbraco gør dette, fordi det er vigtigt, at de holder sig opdateret og teknisk relevant.

 

Større transparency

Umbraco er et open-source CMS, hvilket betyder, at alle kan bidrage til udviklingen af CMS'et. Af denne grund er det også vigtigt for Umbraco at være transparente og åbne omkring udviklingen og planer for CMS'et. Dette gør de bl.a. med deres Roadmap, som giver et godt billede af, hvad der udvikles på og hvor langt i processen, de er. Her har de hidtil ikke været så gode til at dele informationer omkring nyudvikling, så dette vil de arbejde på at forbedre.

 

Som et nyt tiltag har Umbraco også startet det, de kalder for RFC (Request For Contribution). Meningen med dette er, at Umbraco HQ vil dele ideer til ændringer og nye features i CMS'et, så folk kan komme med deres konstruktive meninger, så de får feedback fra alle de udviklere, som sidder og arbejder med Umbraco.

 

Umbraco Apps

Man har altid kunnet udvide Umbraco med forskellige udvidelsespakker udviklet af andre Umbraco udviklere. Udfordringen med disse har været at holde dem opdaterede og kontinuerligt udviklet sammen med Umbraco.

 

Derfor lancerede Umbraco i starten af året 'Umbraco Apps', som er udvidelsespakker, der er godkendt og testet af Umbraco HQ til at være kompatibel med de seneste 4 versioner af Umbraco, hvilket betyder, at man kan være helt sikker på, at pakken fungerer.

 

Af eksempler kan nævnes UCommerce, som er en e-handelspakke, Cludo som er en platform, der gør det nemt at optimere søgning på sit site og Raptor som er et værktøj til omni-channel markedsføring baseret på personalisering og anbefalinger.

Sessions

Der afholdes i løbet af de 3 dage over 30 sessioner/oplæg, som er enten udvikler-, business- eller kreativt orienteret, så der er noget for enhver smag. Vi har nedenfor lavet en kort opsummering af nogle highlights.

 

Umbraco 8 – worth the wait

Umbraco lancerede for nogle måneder siden den længe ventede nye version af Umbraco. Umbraco 8 og de nye features heri har af den grund været et fokuspunkt til dette års Codegarden. Hvis du endnu ikke har hørt om den nye version, kan du læse mere i vores blogindlæg her.

 

Circular e-commerce

Et af de mere business -mindede oplæg handlede om cirkulær e-handel, og hvordan man kan tænke ’Sustainability’ ind i sin forretning ved at fokusere på produktets rejse. Vigga Svensson fortalte om konceptet med at abonnere på tøj og havde et konkret eksempel med – Rent the Look By Malene Birger. Løsningen var naturligvis bygget på Umbraco.

 

Making better products with White Hat UX

Black Hat indenfor tech-verdenen betyder i store træk nogle handlinger, som er uetiske. Når man kombinerer dette med UX (brugeroplevelse) giver det nogle løsninger, som forsøger at snyde eller forvirre brugeren – ofte med henblik på at få mere ud af brugeren. Oplægget her handlede om, hvordan man skal bevæge sig væk fra dette og i stedet sørge for at brugeren får en god oplevelse – White Hat UX.

 

Trine Falbe, som holdt oplægget, viste nogle skræmmende eksempler på Black Hat UX, samt et underholdende klip, som viser, hvordan online checkout ville være i den virkelige verden.
Se videoen her

 

10 tips to make your editor love you

Selv om Umbraco i forvejen er et yderst brugervenligt CMS, kan vi som udviklere gå ind og justere på et par ting, som gør oplevelsen af indholdsredigering endnu mere ligetil og lækker. Meget af dette gør vi på alle sites - såsom at give sidetyperne sigende ikoner og tilføje beskrivende tekster til indholdsfelter. I oplægget her havde Fedosja van der Lee også nogle eksempler på custom dashboards, som kan bygges ind i Umbraco og skræddersyes til de enkelte brugertyper.